24 Haziran 2018 tarihinde Türkiye önemli bir seçime gidecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Cumhurbaşkanını seçecek olan Türkiye yine Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de görev yapacak milletvekilleri için de oy kullanacaklar. İşin Olsa ekibi olarak seçim haberlerini dikkatle takip ediyoruz ve son dakika seçim sonuçları anketlerini sizlere paylaşmaya devam ediyoruz.

Öyle ki 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak milletvekili seçimi için anketler yapılmaya devam ederken İşin Olsa olarak bizlerde okurlarımız ile anketler yapmaya devam ediyoruz. Peki milletvekili seçim sonuçları anketi son durum nedir? Hangi parti yüzde kaç oy alıyor? AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP oy oranları nedir? Tüm detayları sizlere paylaşıyoruz.

HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALIYOR?

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimi sonuçları anketine detaylı bir şekilde bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin yüzde 38, Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin yüzde 19 - 20, İYİ Partinin yüzde 16 - 17, Milliyetçi Hareket Partisi MHP'nin yüzde 5 ve Halkların Demokrasi Partisi HDP'nin yüzde 8 civarı oy aldığı görülmektedir. Geriye kalan yüzde 13'lik oy dilimi ise diğer partiler arasında ve geçersiz, kararsızlar arasında dağılmaktadır. Seçime her geçen gün farklı firmalar tarafından yapılan seçim sonuçları anketi oy oranlarında sıklıkla değişiklikler meydana geliyor. Yeni seçim sonuçları anketi sunuldukça sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ BURADA

Editör: TE Bilisim