Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde seçime gidiyor. Bu seçimlerde en çok dikkati Cumhurbaşkanlığı seçimi çekmektedir. Öyle ki hangi adayın yüzde kaç oy alacağı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kimin Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağı büyük bir merak ile beklenirken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sıklıkla Cumhurbaşkanlığı anketleri yapmaya devam ediyoruz ve yine yapılmış olan son Cumhurbaşkanı seçimi sonuçları anketini sizlerle paylaşıyoruz. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketinde yüzde kaç oy alıyor?

YENİ CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim anketlerinde Türkiye geneli farklı çarpıcı sonuçlar çıkıyor. Buna göre genel anketler değerlendirilecek olursa Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 40 - 42, Muharrem İnce'nin yüzde 22, Meral Akşener'in yüzde 18 - 20 aralığında oy aldığı görülmektedir. Geriye kalan oylar ise Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş arasında paylaşıldığı gibi yine Türkiye geneli yüzde 1,5 - 2 civarı geçersiz oy kullanılabileceği de ön görülmektedir. Pek çok kuruluş ya da şahıs tarafından yeni anketler Türkiye geneli sunulmaya devam ediliyor ancak bu anketlerin büyük bir bölümü gerçeği yansıtmadığı için şu an için böyle bir sonucun alınması mümkün gözükmektedir.

PARTİLERE GÖRE OY DAĞILIMI BURADA

Editör: TE Bilisim