Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde ok önemli bir seçime gidecek. Öyle ki bu seçimde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye'yi yönetecek kişi belirli olacak. Bu sebepten dolayı 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim sonuçları büyük bir önem taşımaktadır. İşin Olsa ekibi olarak 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketini sizlerle paylaşıyoruz. Seçim sonuçları anketinde son durum nedir, hangi Cumhurbaşkanı adayı yüzde kaç oy alıyor?

Bilindiği üzere 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş katılacak. Bu adaylar arasından seçmenler istediği kişiye oy verebilecektir. Peki seçim sonuçları anketinde son durum nedir?

ADAYLARA GÖRE OY DAĞILIMI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenler Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş adaylarından istediği kişiye oy verecektir. Yeni yayımlanan Cumhurbaşkanı seçim sonuçları anketlerine bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 40 - 41, Muharrem İnce'nin yüzde 24, Meral Akşener'in 19 aralığında oy aldığı görülmektedir. Geriye kalan yüzde 16'lık oy dilimi ise Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek, Selahattin Demirtaş, kararsızlar ve geçersizler arasında paylaşılmaktadır. Kararsızların kullanacağı oyların dağılımı da büyük önem taşımaktadır. Şu anki seçim sonuçları anketine bakıldığında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı görülmektedir.

PARTİLERE GÖRE OY DAĞILIMI BURADA