24 Haziran tarihinde Türkiye çifte seçime gidecektir. Bu seçimde seçmenler hem Cumhurbaşkanı adayına oy verecek hemde milletvekili seçimi için onay verdiği partisine ya da ittifakına oy verecektir. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde anketler yapmaya devam ediyoruz. Milletvekili seçimleri için partilerin oy dilimlerini ve ittifakların oylarını paylaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2018

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimine Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş katılacaktır. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime ne kadar oy verilecek?

Şu ana kadar yapılan anketlere göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 45 - 50, Muharrem İnce yüzde 18 - 23, Meral Akşener yüzde 22 - 26 oy almaktadır. Diğer adaylar Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş'ın yüzde kaç oy alacağı hakkında kesin sonuçlar net değil. Parti genel başkanları ve Cumhurbaşkanı adaylarının konuşmaları 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük önem arz edecek ve oy oranlarını ciddi şekilde etkileyebilecektir. Yeni anketler geldikçe sizleri bilgilendireceğiz.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Seçim Sonuçları Anketi Burada

İttifaklar Düşünülmeden Partilerin Aldığı Oy Oranları Burada

Editör: TE Bilisim