23 Mayıs 2020 cumartesi günü marketler açık mı? Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında 81 il genelinde 23 Mayıs, 24 Mayıs, 25 ve 26 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük Ramazan Bayramı sokağa çıkma yasağı başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde ulusa sesleniş konuşması yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehirlerarası kısıtlama olan 15 ilin giriş çıkış yasağı süresini 15 gün daha uzattı. Alınan tedbirlerden bir tanesi de Ramazan Bayramı'nda arefe günü ve 3 günlük Bayram süresince sokağa çıkma yasağı kararı oldu. 23 Mayıs Cumartesi günü Ramazan arifesi koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 il genelinde kısıtlamalar başladı. İçişleri Bakanlığından 81 ile gönderilen genelgenin detayları da belli oldu.

Peki marketler hangi günleri açık olacak? Umumi Hıfzıssıhha kanununun 282. maddesi gereğince uyulması zorunlu olan kısıtlamada kurallara uymamakta ısrar edenlere Türk Ceza Kanunu 195 maddesi gereğince adli süreç Başlatılıyor. 23 Mayıs marketler açık olacak mı? Genelgeye göre 81 il genelinde arefe günü marketler belirli saatler arasında hizmet verebilecek.

Cumartesi günü marketler Bakkallar manav kuruyemişçiler kasaplar hangi saatler arasında açık olacak? Sabah 10:00 akşam ise 17:00 arasında açık kalacak. Ayrıca bu saatler arasında ikametgah yakın yerlerden zorunlu olan ihtiyaçları alınabilecek. Evlere servis yapan yerlerde cumartesi günü 10:00 ile 17:00 saatleri arasında satış yapabilecekler.

Bayram günü marketler Bakkallar açık olacak mı? Bayram 1. günü 24 Mayıs tarihinde Bakkal, manav ve marketler kuruyemişçiler Ayrıca online satış yapanlar kapalı olacak.

Bim, A101, Şok, Migros, Metro, Carrefour, Onur Marketleri yarın açık olacak mı? Arefe günü 10 ile 17 saatleri arasında açık kalacak Bayram birinci ve ikinci günleri 3 günü açık olmayacak. Sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek kısıtlama salı gecesi 20.00 da bitecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim