Bilindiği üzere Resmi Gazete, kamuya uygulanacak değişiklikler, düzenlemeler ya da yeni çıkarılan kanunlar noktasında devletin önemli bir bilgilendirme, duyuru aracı olarak yer alıyor. Kamuya yapılacak ya da yapılması planlanan süreçlere ilişkin tüm bilgilendirmeler, önce Resmi Gazete üzerinden kamuoyuna duyuruluyor. Yayımlanan kararnameler, KHK’ lar, düzenlemeler ya tamamen kaldırılan kararlar, kamudaki sürece ışık tutulması noktasında önemli bir yer tutuyor. 23 Kasım 2018 tarihi itibariyle de bu değişiklikler oldukça önemli kanunlar üzerinden uygulandı. Kamuda Resmi Gazete’ nin 23 Kasım 2018 tarihli sayısında kararlar ve atamalar gerçekleştirildi. Bunlara kısaca göz attığımızda, bazı üniversitelere yapılan rektör atamaları, ithalat rejimi hakkında kararlar, seçme kararları, yönetmelik değişiklikleri gibi bazı noktalar dikkat çekiyor. Bunlara aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla rahatça erişmek mümkün durumdadır. Resmi Gazete’ nin 23 Kasım 2018 tarihli sayısının tamamına detaylı olarak göz atacak olursak:

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

––  İthalat Rejimi Kararına Ek Karar (Karar Sayısı: 353)

––  Ürdün Haşimi Krallığı Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararın Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 354)

––  Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bunların Bağlı Kuruluşlarının Borçlarına Karşılık Genel Bütçe Vergi Gelirleri Tahsilat Toplamı Üzerinden Ayrılacak Paylardan Yapılacak Kesintilere İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Hakkında Karar (Karar Sayısı: 355)

––  Aday Çırak ve Çıraklar ile İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören, Staj veya Tamamlayıcı Eğitime Devam Eden Öğrencilerin Ücretlerine Yapılan Devlet Katkısı Ödemelerinin Süresinin Uzatılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 356)

––  İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Hukuk Fakültesi Kurulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 357)

––  Bazı Anlaşmaların Yürürlüğe Girdiği Tarihlerin Tespiti Hakkında Karar (Karar Sayısı: 360)

ATAMA KARARLARI

––  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcılığına Abdulhadi TURUS’un Atanması Hakkında Karar (Karar: 2018/237)

––  Yükseköğretim Kurulu Üyeliklerine Ait Seçme Kararı (Karar: 2018/238)

––  Bazı Rektörlüklere Yapılan Atamalar Hakkında Karar (Karar: 2018/239)

––  Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ’in Atanması Hakkında Karar (Karar: 2018/240)

YÖNETMELİKLER

––  Resmî Gazete Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 358)

––  Yurtdışında Daimî Görevlere Atanacak Personel Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 359)

––  Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

––  Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

––  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

––  Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

––  Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

––  Üsküdar Üniversitesi Politik Psikoloji Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği

TEBLİĞ

––  Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ maddeleri göze çarpmaktadır. Resmi Gazete’ de yayımlanan atama kararlarında ise aşağıdaki görüntüde yapılan atamalar gerçekleştirilmiştir.

 

Atamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yukarıdaki rektörlük kadrosuna yönelik olarak yapılan rektör atamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizlere rektör atamaları konusundaki düşüncelerinizi aktarmayı unutmayınız. Tüm gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.