Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da yaptığı konuşmasında önemli ifadelere yer verdi. Buna göre 23 farklı ilde yapılan yatırımların hızlanarak devam ettiğini belirten Yıldırım, bu projelerin desteklenmesi için kendilerinin de onay verdiğini ve hükümetin desteği ile daha kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Yapılan yatırımların tamalanması ile toplam 200 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım,gençlere müjdeli haberi verdi.

62 Katrilyon Destek

23 farklı ilde devam etmekte ve yapılacak olan yatırımlar hakkında Diyarbakırda açıklama yapan Başbakan Binali Yıldıırm, devlet desteği ile 23 farklı ilde 62 katrilyon bütçenin ayrıldığını belirtti. Diyarbakır'da son 14 yıl içerisinde 26 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Yıldırım, yapılacak olan projeler ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerin hızla gelişme kat edeceğini belirtti.

Sur, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin hakkında da bazı açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, buralara yeni konut projelerinin yapıldığını ve on binlerce konutun tamamlanması ile evleri yıkılan ailelere verileceğini ifade etti. 4 yıl içerisinde 70 bine yakın konut yapılacağını söyleyen Yıldırım, müjdeli haberleri üst üste vererek tüm Doğu halkını sevindirmiş oldu. Bölgede ki PKK örgütünün temizlenmesi ile yapılacak olan yatırımların daha da artması beklenmekte olup buralara kurulacak olan tesis ve yapılacak yatırımlar ile yüz binlerce kişiye daha istihdam sağlanabileceği belirtildi.
Editör: TE Bilisim