Bilindiği üzere bugün partilerin grup toplantıları gerçekleştirildi. Grup toplantılarının öne çıkan maddeleri arasında MHP ve AK Parti arasında yürütülen Cumhur İttifakı gündeme geldi. MHP grup toplantısından yansıyan önemli açıklamalar ve maddelere göz atalım:

İttifak bozuldu

MHP lideri Bahçeli tarafından yapılan açıklamada "MHP' nin önerilerinin dikkate alınmadığı, hakir görüldüğü " ifadelerine yer verilerek, ittifakın bozulduğu ve artık anlamının kalmadığı aktarıldı. Bahçeli açıklamasında 2019 yerel seçimlerinde ittifaksız, kendi yollarında ilerleyeceklerini vurguladı. Devlet Bahçelinin açıklamasının ardından gündeme ittifakın bozulup bozulmayacağı yönünde çok sayıda yorum yapıldı.

AK Parti açıklamasıyla, ittifakın bozulduğu doğrulanmış oldu

MHP' nin ardından grup toplantısı gerçekleştiren AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın açıklamalarıyla gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifakın milletin emaneti olduğunu, korumak için büyük çaba sarfettiklerini ve sarfedeceklerini ifade etti. Her ne kadar ittifakın sürdürülmesi konusunda ortak kararlarda dahi farklı görüşlerin bulunduğunun aşikar olduğu bilinse de " Herkes kendi yoluna " ifadelerini kullandı.

EYT

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sosyal medyada çarptırmaların olduğunu ve büyük çoğunluğunun yanlış anlaşılmalardan meydana geldiğini ifaderek, mecliste çözüme kavuşturulacağını aktardı.

Teneffüs süreleri uzatılıyor

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, teneffüs sürelerinin uzatılacağını aktararak; öğrencilerin ders sonrası etkinliklere odaklanmasına imkan tanıyacak hem ruhani hem de fiziki bir sürecin başlatılacağını söyledi.

Formasyon kaldırılıyor

Öğretmenlere verilen pedagojik formasyon eğitiminin kaldırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere bu eğitimin sağlanacağını duyurdu. Gündeme dair tüm gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak isterseniz mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim