İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak istihdam edilecek olan polis memuru alımları için geçtiğimiz günlerde 23. dönem POMEM başvuruları tamamlanmıştı. 

10 Bin Polis alımında erkek ve kadın adaylar eğitim düzeyinde Lisans ve Önlisans mezunu olmaları ile başvuru yapabildiler. Polis olabilmek için adayların yapılacak uygulama ve mülakat sınavlarından başarılı olmak gerekli olacak. Fiziki yeterlilik testinde baraj 60 olarak belirlenmekte. Adayların Mülakat sınavını da başarı ile geçmelerinin ardından Polis Akademisi Başkanlığı tarafından eğitime tabi tutulacaklar. 

23. DÖNEM POMEM ALIMLARI;

Toplamda 1000 Bayan, 9 Bin bay, Lisans mezunu 8 Bin,  2 Bin ön lisans mezunu polis memuru alımı yapılacak. Bilindiği gibi alımlar öncesi  22. Dönem polis adayları eğitimlerinden mezun olacaklar. 22. dönem mezunları Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde göreve başlayacaklar ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 23. dönem polis memur adayları eğitime alınacak. Bilindiği gibi 2019 yılında ise farklı branşlarda 35 Bin polis alımı yapılacak. 

Sağlık kontrolünden ve fiziki yeterlilik sınavından başarılı bir şekilde geçen adaylara yapılacak olan POMEM mülakat tarihi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar belli olur olmaz aktaracağız.