Bilindiği üzere Polis Meslek Eğitim Merkezine geçtiğimiz 20. dönemde 10 bin kişilik alımın yapılacağı duyuruldu ancak sayı yetmedi sadece 8 bin 500 kişilik aday POMEM'e alındı. 21. dönem POMEM'e ise toplam 12 bin kişilik öğrenci alımının yapıldığının planlandığı söylenmişti.

Fakat yapılan açıklama da 12 bin öğrenci alımının yapılmasının tahmin edildiği duyurulmuştu. Yani Polis Özel Harekat sınıfı için yoksa Polis Memuru için mi alımın yapılacağı konusunda bilgi verilmemişti. 21. dönem POMEM'e 12 bin PÖH değil onun yerine polis memuru alınabilir. 

KHK ile 22 BİN POLİS KADROSU VERİLDİ

Geçtiğimiz günlede çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Eminyet Genel Müdürlüğüne polis memuru kadrosu için toplam 22 bin kişilik kadro ihdas edildi. Ancak Polis Özel Harekat alımı bekleyenler için detay verilmedi.

Taşra teşkilatı için 20 bin polis memuru ve merkez için 3 bin polis memuru kadrosu ihdas edildi. Yani Polis Özel Harekat için detaylı bir açıklama yapılmadı. Merkez teşkiltı yani Ankara ilin için Özel Harekat Daire Başkanlığına özel kadro ayrılmış olsa dahi 2 bin polis memuru ve bin komiser yardımcısı kadrosunun ihdas edildiği görülmektedir

Yukarıda ki detayları incelediğinizde polis memuru pozisyonuna çokça kadronun ihdas edildiğini görüyoruz ancak PÖH sınıfı için yeterli bir açıklamanın olmaığı görülmektedir. KHK'nın yayımlanması ile herkesin aklına 21. dönem POMEM'in PÖH sınıfı için değil Polis Memuru sınıfı için yapılacağı geldi.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim