Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 21. dönem polis alımlarının ne zaman yapılacağı ve toplam kaç kişilik alımların yapılmasının beklendiği konusunda sorular her geçen gün artmaya devam ediyordu. Sonunda adaylara müjdei haber Polis Akademisi Başkanlığınca geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POME'e toplam 13 bin kişilik polis öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi. Peki detaylar nedir, önlisansa ve lisansa ayrılan kadroalr nedir.

ALIM DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı açıklamasında 21. dönem POMEM'e hem kadın, hem erkek, hem lisans mezunu, hemde önlisans mezunu aday alımı yapılacağı belirtildi.

  • Lisans Mezunu

10 bin erkek polis adayı ve bin kadın polis adayı alımı 21. dönem POMEM için yapılacaktır. Lİsans mezununa toplam 11 bin kişilik kadro verildi.

  • Önlisans Mezunu

Bin 800 erkek polis adayı ve 200 kadın polis adayı olmak üzere 21. dönem POMEM'e önlisans mezunları için toplam 2 bin kişilik kadronun verilmesi uygun bulundu.

BAŞVURU DETAYLARI

EGM 21. Dönem POMEM laımına ilişkin detaylar yukarıda olduğu gibi belirtildi. Peki başvuru detayları nedir. Buna göre bildiri yayımlandı ancak alım tarihi ve aranacak şartlara ilişkin henüz detaylar belirtilmedi. 21. dönem POMEM polis alımı ilanının gelmesi ile sizlere buradan bilgi vereceğiz.

POLİS ALIMINDAN İLK HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Editör: TE Bilisim