Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE her sene infaz koruma memuru eski ismi ile gardiyan alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmakta olup başvurabilmek için adayların KPSSP94, KPSSP93 veya KPSS P3'ten 70 ile üzerinde puan alması gerekiyor. Lise, ön lisans ve lisans mezunlarına ayrı ayrı kadrolar verilirken adaylar KPSS taban puanlarının kaç ile kapatacağını büyük bir merak ile bekliyor. Peki puanlar nasıl olur?

CTE Taban Puan Kaç ile Kapattı?

Geçen sene mülakat girmeye hak kazanan adayların puanlarına bakıldığında lise, ön lisans ve lisans atamalarda puanların 71'e kadar düştüğü görülüyor. Nüfusu az ya da doğu illerinde puanlar böyle olurken büyük nüfuslu ya da batı şehirlerinde puanların 75 - 80 arasında değiştiği görüldü. Geçen sene 5 Bin 16 kişilik bir atama oldu. Peki bu sene de ortalama 6 bin kişilik bir alım olsa puanlar nasıl kapatılır?

KPSS B grubu atamalarında çift yılların puanı kullanıyor. 2020 KPSS ile daha fazla bir atama oldu. Sadece 2 bine yakın İçişleri Bakanlığı ataması, 2 bine yakın ÖSYM merkezi ataması, 10 bin polis ataması, 500 KYK memuru ataması, 5 bin uzman ataması, 3 bine yakın subay ve astsubay ataması ve bine yakında açıktan atama oldu. Yani puanlar şu anda halen çok yüksek. Bu sebepten dolayı bu sene yine 6 binlik bir alım olursa KPSS taban puanının 80 ve üzerinde atama yapacağını ön görüyoruz. Çünkü GSB KYK atamasında puanlar 85'den aşağı dahi inmedi.

Ancak 2022 yılında yapılacak olan CTE gardiyan alımında eğer KPSS öncesi bir alım yapılacağından yeniden 71'e kadar düşeceğini ön görüyoruz. Çünkü o zamana kadar polis, asker, sağlıkçı, öğretmen, memur, mühendis, mimar, avukat, teknisyen, tekniker vb. gibi tüm atamalar yapılacağı için yüksek puanlı adayların yerleşeceği ve atamalarda da puanların azalacağını tahmin ediliyor.

2022 Yılı Türkiye Geneli Adliyeler KPSS Taban Puanları Açıkladı!

Adalet Bakanlığından gelen son dakika duyurusu ile 2022 yılı 5016 İnfaz ve Koruma memuru alımında KPSS Puanları belli oldu. Taban Puanlar 72 ile kapattı. Adliyesine göre Taban Puanlar Kadınlarda 75 - 85 arası seytir ederken Erkek KPSS Taban puanlar ise 71 - 80 arasında değişti.

Adliyesine göre KPSS Taban puanlar çin aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

En Düşük KPSS Atama Taban Puanı: 72,14101

Adliyesine Göre 2022 İKM ( Gardiyan ) Alımı Sonuçları ve KPSS Taban Puanlar Belli Oldu!

2023 Yılı Gardiyan Alımları Yayımlandı!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2023 yılı İnfaz ve Koruma Memuru alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gele duyuruya göre Adalet Bakanlığı 2023 yılı 22 bin 43 Personel alacak. İlan detayşarı aşağıda.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/adalet-bakanligi-ve-cte-2023-yili-22-bin-43-memur-personel-alimi-h44131.html

2023 İKM İLANINI BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SİZDE BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇİN KATILABİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim