Ülkemizde bilindiği üzere yeni yıla girmeye birkaç ay kala Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe görüşmeleri yapılmakta ve Cumhurbaşkanının sunmuş olduğu bütçenin görüşüldükten sonra onaylanması tamamlanmaktadır. Bu sene pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşandı ancak Haziran ayında normalleşme sürecinden sonra ekonomik alanda Türkiye yeniden kalkınmaya başladı. 2020 yılının bütçesine göre 2021 bütçesi çok daha fazla olacak ve bu bütçe ile devlete 100 bin memur alımı yapılacağı ön görülüyor.

Hangi Kurumlar Atama Yapacak?

Devlete bağlı tüm kamu kurumları her sene atama yapıyor ve 2021 yılı içinde atamalar yapılacaktır. Ancak kadronun özellikle Sağlık Bakanlığına verilmesi ve bu bakanlıktan sonra 20 milyon öğrencinin sağlığının korunması, sınıf mevcutlarının azaltılması, gerekli yerlerde ikili eğitimlerin yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına verilmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığından sonra 100 bin kişilik atama da en çok asker ve polis alımlarının yapılacağı ön görülmekte olup diğer tüm kurumlarında belirleyeceği ve Hazine ve Maliye Bakanlığının verdiği onaya göre atamanın yapılacağı tahmin edilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilgili kurumlara yönelik atama konuları görüşülmekte ve bütçelerin onaylanması ile 2021 yılında 100 bin kişilik atamanın yapılabileceği tahmin ediliyor. 2020 yılı pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı atamalarını gerçekleştirdi ve diğer kurumlar ile birlikte oldukça yüksek bir sayıda kamuya memur alımı yapıldı. Pandemi süreci kontrol altına alınmış ve normalleşme süreci devam ederken 2021 yılının bütçesi ile çok daha fazla memur alımı yapılacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim