Milyonlarca kamu personeli çalışanın gözü dün itibari ile gerçekleşen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısındaydı. Bu noktada kamu çalışanları tarafından ele alınması istenen taleplerin birçoğu bu toplantıda ele alınmış olup özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıda korona virüs salgını çerçevesinde kamu personel uygulamaları detaylı olarak ele alındı. Sağlık çalışanlarının sorunları, nakdi yardımlar daha birçok konunun görüşüldüğü KPDK toplantısından satır altları şu şekilde.

Memur-Sen’in Gündeme Getirdikleri

Kamu personellerinin sorunlarına ilişkin birçok konunun konuşulduğu toplantıda Memur Sendikası Memur-Sen tarafından öne çıkarılan başlıklar arasında kamu görevlilerine pandemi tazminatı ödemesi yapılması, vefa ve destek gruplarında görev alan tüm kamu görevlilerine başarı belgesi verilmesi, pandemi ile mücadelede kesintisiz olarak çalışan kamu görevlilerine ilave hakların verilmesi, okulların açılmasında herkesin sorumluluk alması vurgulanırken, ek gösterge zammı, yıllık izinde iş günü uygulamasına geçilmesi, üniversiteli işçilerin kadroya geçirilmesi, emekli maaş ikramiyelerinde lehte düzenlemeye geçilmesi konuları öne çıkarıldı.

Sosyal Yardımlar da Gündeme Geldi

KPDK toplantısında yaptığı açıklamada Bakan Selçuk, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası ile toplanan 2 milyar liranın büyük kısmını vatandaşımıza ulaştırmış durumdayız. 6 milyondan fazla aileye bin lira destek sağladık.

Kısa Çalışma Ödeneği başta olmak üzere, Nakdi Ücret Desteği, Fesih Kısıtı gibi uygulamalarımızı hızlı şekilde devreye soktuk. Özel sektörde Kısa Çalışma Ödeneği, can suyu veren bir uygulama oldu.

Hızlı, etkin, güvenilir hizmet sunmak önemli. 2002 yılında 2,5 milyon olan kamu personeli sayımız bugün 4 milyonu aşmış durumda. Son 18 yılda doktor sayımızı yüzde 175, hemşire sayımızı yüzde 365 artırdık. Bu artışlar sayesinde kamu hizmetlerini daha etkin, yaygın şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmış durumdayız” açıklamalarında bulundu.

Ek Gösterge ve Kadro

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı tarafından öne çıkarılan konular arasında ise 3+1’e tabi olan süreli ve süresiz sözleşmeli personeller ile güvencesiz çalışanların kadroya geçirilmesi, COVID-19 virüsüne maruz kalarak olumsuzluk yaşayan kamu çalışanları açısından bu durumun bir meslek hastalığı olarak kabul edilmesi ve bekleyen 3600 ek gösterge sorununa bir an önce talepler doğrultusunda çözüm bulunması konuları ele alındı.