2020 YYS Mabel Matiz sorusu için  ÖSYM’den yeni Adım.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 81 il genelinde gerçekleştirilen Yüksek Öğrenim kurumlarına Geçiş Sınavı TYT sorularından bir tanesi sınav soruların cevaplarına tarafından büyük bir şaşkınla neden oldu. Ünlü şarkıcı Mabel Matiz'in fırtınayım albümünden bir cümlenin ne demek istediğini sorusu üzerine sosyal medya üzerinden pek çok vatandaş Mabel Matiz dinlemediğim için soruyu yanlış yaptım değerlendirmelerin yapmış ve Ünlü şarkıcı Matiz ise bu sorunun kendisini de şaşkına uğradığını fakat sevindiğini ifade etmişti. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Bbaşkanı Profesör Doktor Halis Aygün'ün konu ile ilgili Söyleyecekleri merak edilen konular arasında yer almaktaydı.

TYT'DE ÇIKAN SORU İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI!

ÖSYM başkanı Aygün YKS sorusu için Yeni Akit gazetesine konuşarak soru hakkında bir inceleme başlattığını ifade etti. Başkan Aygün yaptığı açıklamada YKS'nin 2,5 milyon adayın katılarak gerçekleştirildiğini ve sınav merkezlerinde başarı ile ve güvenli bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Ayrıca soruların Türkiye'nin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyen tarafından hazırlandığını 2020 TYT oturumda yer alan Türkçe bilgisindeki sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumu kişiler için soru hazırlama süreçlerinden çıkarılacaktır denildi.

MABEL MATİZ KİMDİR?

Mersin ilinde 1985 tarihinde doğan ve gerçek ismi Fatih Karacaoğlan Ünlü şarkıcı kumral Ada Mavi Tuna romanından esinlenerek sahne ismini Mabel Matiz olarak değiştirmiştir.

YKS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınavları koronavirüs önlemleri altında yapılmış 27 Haziran ile 28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. ÖSYM sınav sonucu ekranından 28 Temmuz 2020 tarihinde sonuçlar açıklanacak. Sınav takviminden daha önce açıklanıp açıklanmayacağı merak konusu bilindiği gibi MSÜ sınavı bire hafta öncesinde açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim