Hükümet bilindiği üzere dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için TOKİ aracılığı ile kira öder gibi ev sahibi olma kampanyaları düzenlemeye devam ederken aynı zamanda konut hesabı üzeriden de ilk defa ev almak isteyenlere 25 bin liraya kadar destek vermeye devam ediyor. Konut hesabı açarak sizlerde ev almak istiyorsanız devletten 25 bin liraya kadar destek alabilir ve ev sahibi olabilirsiniz.

KONUT HESABI NEDİR

Hükümet ile bankalar arasında yapılan anlaşma neticesinde yeni bir hesap türü açıldı ve buna konut hesabı denildi. Öyle ki ilk defa konut almak isteyenler bankalardan kont hesabı açtırarak, hesaba bir miktar para koyuyor ve her ay eklemeye devam ediyor. Anlaşılan vade sonunda ise en fazla 25 bin lira olmak koşulu ile devlet hesaba para ilavesi yapıyor ve konut hesabı sahibi o para ile ev sahibi olabiliyor.

Konut hesabı detaylarına bakılacak olursa hesabınıza ne kadar çok para koyarsanız o kadar fazla kazanabildiğiniz görülmektedir ancak ilgili tutar en fazla 25 bin lira olmaktadır. Yani milyonlarca lirada koysanız 25 bin liradan fazla konut desteği verilmiyor. 25 bin lira devletten konut teşviği alabilmeniz için en az 60 ay boyunca bankada açtığınız konut hesabınıza düzenli olarak para yatırmaya devam etmeniz gerekmekte olup bu sürenin sonunda hesabınızda paraya yüzde 25 devlet desteği bu miktar 25 bin lirayı aşmayacak şekilde eklenmektedir.

Editör: TE Bilisim