Ülkemizde bulunan onlarca farklı bakanlık ve yüzlerce kamu kurumunda milyonlarca memur görev yapmaktadır. Her memur çalıştığı kurum ve pozisyona göre maaş almakta olup hükümet tarafından belirtilen standartın altında memura maaş verilmemekte ve bu tutara en düşük memur maaşı denilmektedir. Buna göre 2020 yılına girilmesi ile birlikte özel sektör ve kamu kurumunda çalışan kişilerin maaşlarına zam yapıldı. Kamu kurumunda görev yapmakta olan memurların maaşı özel sektöre göre daha yüksek olduğu için aldıkları zamlarda bu oranda olmaktadır. Peki 2020 yılına girilmesinden sonra gelen son zamlar ile birlikte en düşük memur maaşı ne kadar oldu?

AYLIK EN DÜŞÜK MEMUR NE KADAR ALACAK?

Hükümet tarafından memurların maaşlarına yüzde 5,5 oranında zam yapıldığı belirtildi. Buna göre geçtiğimiz sene verilen maaşın üzerine yüzde 5,5 eklendiğinde 2020 yılı için en düşük memur maaşının 4 bin lira olduğu öğrenildi.

Hükümet kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına yüzde 5,5 oranında ve emekli kamu çalışanların maaşlarına ise yüzde 6,5 oranında zam yapıldığını duyurmuştu. Bu oranlar ile en düşük memur maaşı 4 bin liraya yükseldi. Yani kamu kurumunda memur statüsünde istihdam etmekte olan personeller 4 bin liradan aşağı maaş alamayacak.

Editör: TE Bilisim