2019 yılının tamamlanmasına 1,5 ay kala 7 milyon asgari ücretli vatandaşın gözü kulağı 2020 asgari ücret maaşlarında. Buna göre 2020 yılı asgari ücret maaşı ne kadar olacak? 2020 Asgari Geçim İndirimi AGİ Ne Kadar olacak? Tüm bu soruların cevabı resmi olarak açıklanmadan önce bazı rakamları adayların bilgisine sunmak istiyoruz.

Asgari ücretli çalışan vatandaşların maaşlarında ilave olarak asgari geçim indirimi olarak işverene kesilmeden çalışana yansıtılan ödemeler yapılmaktadır. Asgari ücretlinin maaşında vergiden muaf tutulan asgari geçimi sağlayacak kısım ile hesaplanan ödemeler 2019 yılında bekar çocuğu olmayan için 191,85 Tl olarak hesaplanmıştı. Çalışanın evli, çocuğu olması, eşinin çalışan olması ile bu rakamlarda farklılıklar gösteriyor. Buna göre evli, eşi çalışmayan ve 3 çocuğu olan çalışana 326,15 Tl AGİ ödemesi yapılır.

2020 AGİ BELLİ OLDU MU?

2020 yılı agi için görüşmeler Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Komisyon tarafından tespit edilecek olan zam oranları için işveren sendika temsilcisi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işçi sendika temsilcisi katılacak. Toplamda 4 toplantı gerçekleştirilecek.

2020  YILI ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE KADAR?

Asgari ücret 2020 Ocak ayından itibaren artış gerçekleştirilecek. Buna göre Asgari ücret Aralık ayındaki komisyon toplantıları sonucunda belli olacak.

İŞİN OLSA