Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında askere gidecek yükümlüler için önemli duyuru. 2020/1 Ocak Şubat ve Mart dönemlerinde askerlik vazifesini yerine getirecek olan adaylar için askerlik yerleri belli olu. Sonuçlar nasıl sorgulanacak?

2020/1 Şubat celp dönemi bedelli askerlik yerleri sorgulama ekranı e-devlet üzerinden açıldı. E-devlet üzerinden yedek subay yada er sınıfındaki adayların sonuçları sorgulamaları için aşağıdaki adresi tıklamaları ve T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini girerek sonuç ekranına gitmeleri yeterli olacaktır. Adaylar sonuç ekranlarından hakkınızda herhangi bir sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır. Yazısı ile karşılaşanlar için Askerlik için teslim olacakları bir tarih ibaresi göremediğini belirtmektedirler. Bu durumların nedeni askerlik şubelerinden öğrenebilirler.

https://www.turkiye.gov.tr/msb-bedelli-siniflandirma-sonucu-sorgulama

2020 yılı askerlik celp dönemleri için  5. seçim ve sınıflandırmalara göre yedek astsubay ve yedek subay adayları 30 Ocak, er-erbaş statüsündeki adaylar Ocak dönemi için 30 Ocak, Şubat celp dönemi için 26 Şubat, Mart celp dönemleri için ise 19 Mart tarihine kadar tertip edildikleri birliklere teslim olmaları gerekmektedir. Evrak alma başlangıç tarihleri için Askeralma genel müdürlüğü resmi internet sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ;

Askerlik yasası ile sonrasında bazı değişiklikler uygulanmaya başlanıyor. 1. altı ay sonunda devam edecekler için 719 sayılı askerlik alma kanununda belirtilen hususlara göre er-erbaşların erler için sosyal imkanlar maaş harçlık ödemleri yapılabilmektedir. 2.264 Tl, onbaşı için 2.411 Tl, çavuşlar için 2557 Tl, harçlık ile sgk ödemeleri bulunuyor. Yedek subaylar için 12 ay, dövizli askerler ise uzaktan eğitimler askerlik yükümlülüğünü tamamlamıyor. Bedelli askerlik 1 ay olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim