Binlerde hacı adayının merakla beklediği 2020 Hac kura sonuçları açıklandı. 2020 yılı içerisinde hacca gidecek olan hacı adaylarının belirlendiği kurgu sonuçları için sorgulama paneli açılmış olup adaylar e-devlet üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerinden ilgili sonuçları öğrenebilecek.

Kuralar Dün Çekildi

9 Ocak 2020 akşam saatlerinde hacı adaylarının erişimine açılacağı bildirilen sorgulama ekranına adaylar bugün sabah saatlerinde erişim sağlayabildi. Diyanet işleri tarafından gerçekleştirilen kura sonuçları da e-devlet üzerinden hacı adaylarının sorgulamalarına açılmış bulunuyor. Buna göre hacı adayları https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresi üzerinden “Hac Kura Sonucu Sorgulama” panelinden öğrenilebilecek.

Nasıl Sorgulama Yapılır?

Hac kurası sorgulaması yapmak için vatandaşların e-devler üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile giriş yapması gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerinden ya da ana sayfada yer alan panelden ilgili sorgulama sayfasına ulaşılmalıdır. Buradan açılan sayfada adaylar kura sonucunu görebilmektedir.

2020 Hac Kayıtları ve Başlangıcı Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dün itibari ile çekilen kura sonuçları sorgulamaya açılmış olup kura sonucunda kayıt hakkı elde eden adayları 12 ile 24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını gerçekleştirecek. 13 Ocak Pazartesi günü ise saat 08:00’daan itibaren www.hac.gov.tr. Adresinden “Kesin Kayıt Belgesi” alan adaylar “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu" veya "Acenta Organizasyonunu" tercih ederek "2020 Yılı Hac Organizasyonuna Kesit Kayıt Yaptırabilir" belgesini alarak kayıt yaptıracak.