Birçok kişinin merakla beklediği 2020 yılı bedelli askerlik tutarı belli oldu. Buna göre bedelli askerlik ile vatani görevini yerine getirmek isteyen vatandaşların 2020 yılı için belirlenen tutar olan 35 bin 5 TL’yi yatırması gerekmektedir. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan tutar belirlenmiş olup bedelli olarak görev yapmak isteyen vatandaşların 30 Haziran'a kadar bedelli askerlik başvurusu yapması ve ilgili tutarı yatırması gerekmektedir.

Dövizli Tutar da Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 tutarı için vatandaşların 30 Haziran'a kadar bedelli askerlik başvurusu yapması ve belirlenen tutar olan 35 bin 54 TL’yi ilgili hesaplara ödenmesi gerekmektedir. 2001 ve önceki doğumlular yararlanabileceği bu olanaktan Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre ayrıca döviz üzerinden de ödeme yapılabilecek. Buna göre vatandaşların ödemesi gereken dövizli askerlik ücreti ise 5 bin 261 Euro olarak belirlendi ve açıklandı.

Başvuru Nasıl Yapılacak?

İlgili bedelli askerlik başvurusu Milli Savuna Bakanlığı'nın 2020 yılında dövizli ve bedelli askerlik yapmak isteyenler için belirlediği ücret açıklandı. 30 Haziran'a kadar bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyenler, 2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmekte olup bunun yanı sıra fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim