Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeralma Müdürlüğü sitesinde yayınlanan habere göre 2020 2000/1 celp dönemi ile askerlik görevini yerine getirecek olan yükümlüler ile birlikte bedelli askerlik yapmak için başvuruda bulunanlar için askerlik sorgulama ekranı e-devlet üzerinden açıklandı. Adaylar ve yükümlüler e-devlet üzerinden ilgili sorgulama ekranından sonuçlarını öğrenebilecek.

Sorgulama E-devlet Üzerinden

Birçok kişinin merakla beklediği 2000/1 askerlik yerleri, şubat celbi ile vatani görevlerini yerine getirmek isteyen on binlerce kişi tarafından sorgulamaya açıldı. Buna göre ilgili sorgulama ekranına ulaşmak isteyen yükümlüler https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi adresinden e-devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sorgulayabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da "Ocak/Şubat/Mart 2020’de silahaltına alınacak yedek subay/astsubay, erler ile 2020’de bedelli askerlik yapacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları bugünden itibaren e-devlet ve Askerlik Şubesi Başkanlıklarından öğrenilebilecektir." İfadelerine yer verildi.

2020 Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 tutarı için vatandaşların 30 Haziran'a kadar bedelli askerlik başvurusu yapması ve belirlenen tutar olan 35 bin 54 TL’yi ilgili hesaplara ödenmesi gerekmektedir. 2001 ve önceki doğumlular yararlanabileceği bu olanaktan Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre ayrıca döviz üzerinden de ödeme yapılabilecek. Buna göre vatandaşların ödemesi gereken dövizli askerlik ücreti ise 5 bin 261 Euro olarak belirlendi ve açıklandı.

Editör: TE Bilisim