2020 asgari ücret rakamının belirlenmesinde hükümetin teklifi birçok kişi tarafından merak ediliyordur. Bu noktada açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. 2020 için hükümetin teklifi ve 2020’de asgari ücretin yeni tutarı 2 bin 324 TL olarak açıklandı.

Selçuk 2020 Asgari Ücret Rakamını Açıkladı

Asgari ücret görüşmelerinde 15 üyeden oluşan bağımsız bir komisyon görev almakta olup bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıda 2020 asgari ücret rakamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanmış bulunuyor. Buna göre hem hükümetin teklifi hem de 2020 yılında asgari ücretin yeni rakamı brüt 2 bin 943 TL olarak belirlendi. Bu doğrultuda bekar ve çocuksuz bir çalışan için net asgari cüret rakamı 2 bin 324,70 TL olarak açıklandı. Aile Geçim İndiriminin ise 75 TL olarak devam etmesi kararlaştırıldı.

Sendika Temsilcileri İmza Atmadı

İlgili toplantıda hükümetin teklifigeçtiğimzi senelerde olduğu gibi yine oy çokluğu ile belirlendi. Teklif ise hükümet ve işverenlerin imzası ile belirlenmiş oldu. İşçi sendikaları ise bu rakama onay vermeyerek imza atmadı. Bu noktada işçi sendikaları Türk-İş, Hakediş ve TİSK tarafından asgari ücretin en az 2 bin 578 TL olması gerektiği ifade edilmişti, bu rakamın altında ise masaya oturulmayacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Jest Açıklaması Yapmıştı

Geçtiğimiz günlerde Türk İŞ Başkanı tarafından 2020 yılı asgari ücreti için hükümetten iyimser bir teklif alamayacaklarını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "Rakamlar bir netleşsin, jestimizi yaparız" şeklinde yanıt vermişti. Bu açıklama sonrasında ise hükümetin yapacağı teklif birçok kişi tarafından merakla beklenmekteydi.