Kamu kurumlarında ilk kez atamaya yönelik olarak merkezi personel atamalarından ilki olan 2019/1 tercihleri için geri sayım başladı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığının personel atama izni doğrultusunda yapılacak olan merkezi memur alımları için ÖSYM yakın bir zamanda tercih kılavuzu açıklanması bekleniyor. Buna göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Haziran ayında atama tarihlerini açıkladı. Açıklanan takvime göre ÖSYM tercihleri 9 Temmuz tarihinden itibaren alınmaya başlanacak ve son başvuru tarihi olan 18 Temmuz'a kadar devam edecek.

2019/1 TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Eğitim düzeyinde, ilköğretim, ortaöğretim yüksek okul mezunlarının yapabileceği atamalarda başvuru yapacak olan adayların genel ve özel şartları tercih kılavuzunda belirtilecek. ÖSYM'nin yakın zamanda duyurusu sonrası kadro dağılımı da belli olacak. 2019 yılında merkezi memur alımlarında kadro sayısı az olacağı belirtilmişti. Buna göre 2019/1 atamalarında 1051 kişilik tercih listesi olacak.

2019 İKİNCİ YERLEŞTİRME TARİHİ BELLİ OLDU;

11 Mart ile 24 Mayıs tarihlerinde kamu kurumları taleplerini DPB'ye iletti. Daha sonraki aşamada 9-18 Temmuz tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapacak. Atamaların tamamlanmasının arından Bu sene içerisinde 2019/2 tercihleri için takvim belli oldu. 5 Ağustos ile 18 Ekim tarihlerinde yapılacak talep toplamanın ardından 3 ile 12 Aralık tarihleri arasında 2019 yılı 2. yerleştirme yapılacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim