2019 senesi yaşlı yılı ilan edilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "yaşlı destek programı" ile 2019 yılının yaşlılar için önemli bir sene olacağı vurgusunu yaptı.

TBMM'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlar ile Bakanlık merkez bütçesi onaylandı. 7. oturumda diğer bakanlıkların bütçe görüşmeleri devam ediyor. Aile bakanı Zehra Zümrüt Selçuk TBMM'de konuşma yaptı ve milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı. Yapılan konuşmalarda 3600 ek gösterge, ASDEP personel alımları, 3 Bin 274 gencin atama kurası, Aralık ayında 2.504 engelli gencin atamasının yapılması, sağlık personeli, din görevlileri, kamu personeli ile askeri personele yönelik şiddetle mücadele eğitimlerinin vermesi gibi personellere yönelik açıklamalarda bulundu. 24 bin 114 şehit yakını gazi ve gazi yakının atamasının yapıldığı açıklandı. ASDEP alımlarında personel sayısının arttırılacağı müjdesi verildi. Bu konuda ne kadar alım yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

2019 SENESİ YAŞLI YILI OLACAK!

Bakan Selçuk'un açıklamalarından bir tanesi de yaşlılık vizyonu açıklaması oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşlılık Vizyonu açıklayacağı belirtildi. 2019 yılının yaşlı yılı ilan edileceği açıklandı. Yaşlı bakım hizmetlerinden yararlanan ve evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar ile emekliler 2019 yılında yapılacak çalışmaları merak etmekteler. Yeni müjdelerin yaşlılık şurasında verilmesini beklemekteyiz. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim