Devlet memurları, öğrenciler ve öğretmenler tarafından merak edilen, aynı zamanda velilerin de araştırmaya başladığı 2019 yılı resmi tatilleri belli oldu. Yapılan aramalar ve sitemize yönlendirilen resmi tatillerle alakalı soruların ardından bu bilgileri yayınlamayı uygun gördük. 2019 yılı için planlanan tüm resmi tatiller, denk geldiği günler ve diğer bilinmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmeler sağlayacağız. Bu bağlamda 2019 yılı resmi tatillerine göz atalım:

01 Ocak Salı Yılbaşı Tatili

Yeniyılın ilk gününde resmi tatil uygulanacak ve milyonlarca kişi yeni yılın ilk gününde tatil olacak.  Vatandaşlar Pazartesi gününü haftasonu tatiliyle birleştirdiğinde toplam 4 gün tatil yapma fırsatı bulacaklar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2019 yılı tatili

Resmi tatil Salı gününe denk gelecek ve tatili Pazartesi günüyle birleştirenler için 4 günlük bir tatil imkanı daha ortaya çıkacak.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatili 2019

Çarşamba günü kutlanacak olan 1 Mayıs için resmi tatil uygulanacak.

19 Mayıs Atatürk' ü anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk' ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dahilinde milyonlarca kişi için resmi tatil yok. 19 Mayıs Pazar gününe denk geliyor...

Ramazan Bayramı tatili

Tatili haftasonuyla birleştirenler toplamda 5 günlük tatil yapma fırsatı olacaklar. Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. Önceki Ramazan bayramında 9 günlük tatil yapılmıştı, bu Ramazan bayramı için de 9 günlük bir tatil süreci uygulanması bekleniyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bu gün de Pazartesi' ye denk gelecek ve resmi tatil olarak uygulanacak. Haftasonu ile birleştirildiğinde toplam 3 günlük bir tatil imkanı sunulacak.

Kurban Bayramı tatili

Bayram haftasonuna denk gelecek. 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve haftasonuna denk gelmesi nedeniyle 3 günlük tatil yapılabilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatili

30 Ağustos Zafer Bayramı da Cuma günü kutlanacak. Bu nedenle haftasonuyla birleştirildiğinde 3 günlük resmi tatil yapılacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bayram Salı gününe denk gelecek ve tatilini Pazartesi günü ile birleştirenler 4 günlük tatil yapma fırsatı bulabilecekler...

Editör: TE Bilisim