İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarına göre her sene düzenli olarak komiser yardımcısı pozisyonu için personel alımı gerçekleştirmektedir. Her sene Emniyet Genel Müdürlüğü ortalama bin ile iki bin arasında komiser yardımcısı alımı gerçekleştirmekte olup 2019 yılında henüz komiser yardımcısı alımı yapılmadı. Yine komiser yardımcısı alımına yönelik de bir duyuru yapılmadı peki resmi tarih belli oldu mu?

KOMİSER ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM her sene lisans mezunu adaylar arasından komiser alımı gerçekleştirmektedir. Peki komiser alımı bu sene ne zaman yapılacak? Resmi bir tarih yok ancak geçtiğimiz senelerin komiser yardımcısı alımlarına bakıldığında bu sene komiser yardımcısı alımı yapılırsa Mayıs ayı içerisinde yapılabileceği en geç ise Haziran ayında yapılacağı ön görülmektedir.

Yine Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden ya da İçişleri Bakanlığından bir duyuru gelmediği için komiser yardımcısı alımı resmi tarihi belli değildir. Ancak önümüzdeki haftalar içerisinde resmi ilanın kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. İlgili ilan kamuoyuna duyurulduğunda İşin Olsa ekibi olarak sizlere gerekli bilgileir vereceğiz.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız