Ülkemiz turizm konusunda bu yıl daha iyi noktalara geldi. Geçen yıla oranla turist sayısında artışın yaşandığı bir gerçek. Özellikle popüler tatil bölgelerimizde yurt dışından gelen ziyaretçilerin sayısında ciddi bir artışın olduğu, ancak yerelde, iç pazarda ilginin arttırılması konusunda ihtiyaçların olduğu ifadeleri kullanıyor. Yapılan açıklamalarda iç pazardaki ilgili arttırmak için hükümetten bazı adımların beklendiği lfadelerine yer veriliyor. Turizm sektörünün temsilcileri tarafından hükümete çağrı gerçekleştirilerek, iç turizmin de hareketlendirilebilmesi adına Ramazan Bayramı 2019 takvimini erkenden açıklamaları konusunda talepler ulaştırılıyor. Yapılan açıklamalarda tatilin 9 güne çıkarılması, takvimin de kamuoyuna duyurulması şeklinde çağrılar yapılıyor.

İÇ PAZARDA İLGİYİ ARTTIRMAK İÇİN

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Y. ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmeler Birliği (GETOB) Başk. Bülent Bülbüloğlu tarafından kullanılan ifadelerde daha önce yapılan benzer uygulamalarla, iç pazardaki ilginin arttırıldığı ve sektörün rekor düzelerde bir hacme ulaştığı vurgulandı. Yapılan açıklamalarda " Mayıs ayında mübarek ayımıza giriyoruz ve ardından Ramazan Bayramı. Güney Ege Bölgesi ve Marmaris bu yıl yabancı turistlerden oldukça ciddi talep görmektedir. Turizm sezonunun güzel ve hareketli geçeceğini umut ediyoruz. Mayıs ayı başından itibaren Avrupa' nın birçok ülkesinden misafirlerimizin ziyaretleriyle dolu bir sezon başlayacak. İç pazarda hareketliliğimiz henüz başlamadı ve bunun başlaması için girişimlerimiz mevcut. 3-6 Haziran arası Ramazan Bayramı tatili uzatılarak 9 güne çıkartılmalı. 45 gün önceden iktira çağrıda bulunmak istiyoruz. Sıkışıklık yaşanmaması ve turizme ekonomik katkı sağlanması için tatil günlerinin uzatılması çağrısında bulunuyoruz. Taleplerimizi yetkili makamlara ilettik. " ifadeleri kullanıldı.

BAKANLAR KURULU KARARI VERECEK

9 günlük tatil konusunda talepler Bakanlar Kurulu' na iletildi ve buradan karar çıkması bekleniyor. Kurul tarafından alınan kararla, Bayram tatilinin durumu netlik kazanacak ve kamuoyuna bilgilendirme yapılacak. Bu noktada çalışanların ve turizmcilerin yakından ilgilendiği tatil haberinin yakın zaman içerisinde geleceği düşünülüyor.

Editör: TE Bilisim