Milli Savunma Bakanlığı tarafından son dakika duyuru yapıldı. Yapılmış olan duyuruda 2019 yılı Milli Savunma üniversitesi Öğrenci teminine yer verildi. Yapılan duyuruda, 2019 yılı Askeri Öğrenci temini seçim aşaması faliyetler, 24 Haziran 2019 tarihi ile 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

MSÜ Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okullarına başvuran adaylar, tercih ettikleri okullar ve MSÜ-2019 puan türleri göz önüne alınarak en yüksek puandan başlayarak sıralanmıştır .Hava Harp Okulu adayları "Psikomotor Testi" ve "Öğrenci Seçme Uçuşuna" katılacakları için birinci tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-2019 sayısal puanına göre en yüksek puandan başlayarak sıralanmıştır.

BANDO ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU ÇAĞRI ESASLARI:

a.    MSÜ-2019 sınavında herhangi bir puan türünden, taban puanı geçen adayların tercihleri arasında Bando Astsubay MYO olanlar, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir. Adaylar bu haklarından feragat edebilir. Bu durum adayların diğer tercihlerini etkilemeyecektir.

b.    MSÜ-2019 sınavında herhangi bir puan türünden, taban puanı geçemeyen adaylardan, Güzel Sanatlar veya Konservatuar Liselerinin Müzik bölümü kaynaklı olan adaylar ile birinci tercihi Bando Astsubay MYO olan adaylardan en yüksek puan türüne göre sıralanarak belirlenen adaylar sadece Bando Astsubay MYO adayı olarak sınavlara çağrılmıştır. Bu adayların diğer tercihleri dikkate alınmayacaktır.

c. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girecek adaylar enstrümanlarını da yanlarında getirebileceklerdir. (Piyano ve bateri hariç)

SEÇİM AŞAMASI FALİYETLERİ:

Hava Harp Okulu adayları için;
 

1 inci gün  : Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi.

2 nci gün     : Psikomotor Testi

3 üncü gün : Mülakat, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk aşamalarından oluşmaktadır.

Diğer adaylar için;

1'inci gün : Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi.

2'nci gün   : Mülakat, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihi olan adaylar için) ve Hastane Sevk aşamalarından oluşmaktadır.

c. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) giyinmiş olarak gelmeleri gerekmektedir.

ç. Hafta sonlarına sınav planlanmamıştır.

Sınavlara gelirken getirmeniz gereken belgeleri görmek için tıklayınız...

Başvuru Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız...

Başvuru sonucunuzu görmek için tıklayınız...

Sınavlara gelirken getirmeniz gereken belgeleri görmek için tıklayınız...

Tek Hekim Raporu Örneğine ulaşmak için tıklayınız...

Muvafakatname örneğine ulaşmak için tıklayınız...

Personel temin Duyuru Sayfası İçin Buraya Tıklayınız

DİĞER ADAYLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim