Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımları kapsamında çok sayıda ilan açıklanıyor. 2019 yılında açıklanması beklenen ilanlardan Lojistik sınıfında uzman erbaş alımları ilanları ne zaman açıklanacak? Bu alımlarda başvuru şartları neler olacak? Başvurulara ilişkin bazı detaylar neler?

EN SON ALIM NE ZAMAN OLDU?

2018 yılında gerçekleştirilen lojistik sınıfında uzman erbaş alımlarında iki kez ilan açıklandı ve toplamda 12 branşta Bin 457 kişilik istihdam sağlandı. 2019 yılında yeni ilan açıklanmadı. 2018-2 ilanları 2018 Kasım ayı içerisinde gerçekleşti. Buna göre 8 ile 24 Kasım tarihleri arasında başvurular alındı.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvurularda T.C. vatandaşı olmak, 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak istenilecektir. Eğitim düzeyinde ilköğretim sınıfında yüzde 65, lise mezunu olarak yüzde 20, ön lisans mezunu olarak yüzde 10 Lisans mezunu olarak ise yüzde 5 kota açıklanmıştı. Askerlik yapma şartı aranmayacak fakat askerliği devam eden adaylardan müracaatlar kabul edilecek.

LOJİSTİK UZMAN ERBAŞ ALIM TARİHİ?

Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Branşı uzman erbaş alımı başvuru tarihleri için resmi bir açıklama yapmadı. 2019 yılı sonuna kadar yeni bir ilan açıklanıp açıklanmayacağı merak konusu. Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Diğer askeri personel alımı başvuru detaylarından haberdar olmak için tıklayın.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim