Başvuru yapan ve başvuru sonucunda kazanan vatandaşlara ömür boyu ABD vatandaşlığı 21 yaş altında çocuklarına ve eşlerine yerleşme ve vatandaşlık hakları gibi imkanlar sunan yeşil kart yani green cart için başvuru sonuçları açıklandı. Her yıl Dünya genelinde pek çok ülkeden yoğun bir başvuru yapılan bu çekilişe Türkiye'den de yoğun ilgi görüyor. Binlerce kişinin beklediği başvuru sonuçları belli oldu

2019 GREEN KART BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI;

2020 DV (Diversity visita program) çekilişi için başvurular 6 Ekim tarihinde başladı 6 kasım tarihine kadar devam etti. Başvuru sonuçları 7 Mayıs tarihi itibari ile açıklandı. sonuçlar dvlottery.state.gov adresi üzerinden erişebilecek. Başvuru sonuçları için confirmation numarası ile kontrol edilebilecek. Confirmation numarasını unutanlar internet sayfası üzerinden tekrar edinebilecekler.

https://dvlottery.state.gov/ESC adresini yeni tarayıcıdan açınız.

Daha sonra çıkan sayfada continue bağlantısına tıklayıp çıkan formu doldurunuz. Bu formda confirmation numarası, soy ad, doğum yılı ve doğrulama kodu isteyecektir. Daha sonraki sayfada ise büyük harf ve Türkçe karakter olmadan soyadınızı, sonraki ekranda doğum yılınızı doğrulama kodunu girdikten sonra ise submit bağlantısına tıklayınız.

GREEN CART NEDİR? NASIL ALINIR?

Amerika Birleşik Devletlerinde çalışma, yaşama gibi hakları sunar. Ömür boyu vatandaşların yararlanması imkanı ailesi ile birlikte Amerikan vatandaşları ile aynı hakları sunar. 5 yıl sonra tam vatandaşlık için geçiş imkanı sunar.

Editör: TE Bilisim