Geçtiğimiz yıl içerisinde kanunlaşan emekliye bayram ikaramiyesi kanunu sonrasında emekliler önümüzdeki ay içerisinde yılın ilk bayram ikramiyesini alacak. 12 milyondan fazla emekliye yapılacak olan bayram ikramiyesi ödemesine ek olarak maaşlarla ilgili çeşitli revizyonlara da gidildi.

Emekli maaşlarıyla ilgili atılan son adımlardan birisi olarak maaşı bin liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek ödeme dahil olmak şartıyla bin liranın altında gelir elde etmemesi için en az 1000 TL emekli maaşı yatırılacak. Dolayısıyla maaşı 660 TL ile 999 TL arasında olan toplam 150 bin emekli bu aydan itibaren 1000 TL'nin üzerinde emekli maaşı almaya başlayacak.

Bayram ikramiyesi ise Ramazan Bayramı'nı baz alarak bayramın hemen öncesinde, Mayıs ayının sonunda ödenecek. 4-6 Haziran tarihlerini kapsayan bayramın arefesi 3 Haziran ve 1 ile 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Dolayısıyla emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesi için 27 Mayıs 2019 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında bir gün seçileceği tahmin ediliyor. 

Yılın ikinci bayram ikramiyesi ise Kurban Bayramı'nda yani 11-14 Ağustos 2019 tarihleri öncesinde verilecek. 10 Ağustos Arefe günü Cumartesi'ye denk geldiği için bayram ikramiyesi ödemelerinin Kurban Bayramı için 5-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

İki bayram arasında hangi bayramdan önce emekli olunursa denk gelinen ilk bayram ikramiyesi dönemi için ödeme alınabilecek. Örneğin Nisan ayında emekli olanlar iki bayram ikramiyesinden de yararlanabilirken, Haziran ayında emekli olanlar sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecek.

Editör: TE Bilisim