Kamu kurumlarında memur, işçi ve personel olarak atanmak isteyen adayları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığına bağlı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2019 yılı atama izni verdiği kurumlara ait bir duyuru açıkladı.

2019 yılında açıktan ya da nakil olarak yapılacak atama sayıları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan ve memur adaylarını yakından ilgilendiren açıklamada 2019 yılında ilave atamalar Üniversiteler, kamu kurumları ve bakanlıklara ne kadar yapılacağı belli oldu. Toplamda 4 bin 749 memur personel alımı için atama izini verildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 11. maddesinde kamu kurumları memur kadrolarında açıktan diğer kurulardan nakil olarak atamalar belirtilen sayılarla sınırlı olabilecek.

HANGİ KURUMA NE KADAR ATAMA İZNİ VERİLDİ?

Adalet Bakanlığına 830, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 110, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 140, Hazine ve Maliye Bakanlığına 150, Sosyal Güvenlik Kurumuna 295 atama izni verildi. Adalet Bakanlığına yapılacak atamalarda 800 tanesi icra müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında ve idare memuru kadrolarında olacak. Üniversitelere yapılacak olan atamalarda sayı 914 olarak açıklandı. 

Devamı için tıklayın

Editör: TE Bilisim