2019 yılına ilişkin bekçi alımı hakkında Polis Akademisi’nin web sitesinde resmi bir duyuru yayınlanmış, 81 il valiliğinde istihdam edilmek üzere 8 bin bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan duyuru güncellendi ve 187 kişilik daha yer açılarak söz konusu alımın 8187 kişiye tekabül etmesi sağlandı.

Söz konusu duyurunun ilk metni şu şekildeydi:

Daha sonra 2019 bekçi alımı hakkında bir güncelleme yapıldı ve ilan şu hale geldi:

8187 kişilik bekçi alımı kontenjanının tamamı erkeklere ayrılmış durumda ve en az lise mezunu olma şartı aranıyor. Hangi il için ne kadar alım yapılacağı konusunda net bir açıklama yapılmadı, askerlik, sınav ve diğer detaylara ilişkin şartların bildirileceği başvuru duyurusunun kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. İçişleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklama yapmış ve bekçi alımlarının kısa süre içerisinde gerçekleştirileceğini bildirmişti.

Başvuru Ücreti Ne Zaman Yatırılacak

Bekçi alım duyurusunun yapılması sonrasında en çok merak edilen konu bekçilik başvuru ücretinin ne zaman yatırılacağı oldu. Bekçi olmak için yatırılması gereken ücretin de başvuru kılavuzu ile birlikte yayınlanması bekleniyor, henüz netlik yok. İşinolsa.com ekibi olarak kılavuz yayınlandıktan sonra gerekli güncellemeyi ana sayfamızdan yapacağız.

Editör: TE Bilisim