Korona virüsün ülkemizde görülmesinden sonra alınan önlemlerin başında okulların uzaktan eğitim sürecine geçmesi yer alıyordu. Bu süreçte öğrenciler evde internet ve televizyon kanallarından ilgili eğitim yılına ilişkin derslerini evden tamamlamaktaydı. Konu ile ilgili olarak ise bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında okulların durumunu açıklayan bir duyuruda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2019 ile 2020 eğitim yıllarının sonlandırıldığı açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği ilgili duyuru ve okulların yeni dönemde açılış tarihleri ise şu şekilde.

Erdoğan Okulların Kapandığını Açıkladı

Bu akşam toplantı sonrasında korona virüs önlemlerine ilişkin ve normalleşme sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan okulların kapanış ve yeni dönem açılış tarihleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "Eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı eylül ayında başlayacak. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek” ifadelerine yer verildi. Milyonlarca öğrencinin beklediği o soru da cevap bulmuş oldu.

Bu noktada 23 Mart’tan bu yana süren online eğitim kanalları ile TRT EBA TV ekranlarından başlatılan uzaktan eğitim sürecinin, 2019 ile 2020 Eğitim Öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceği de açıklandı.

Yeni Dönem Ne Zaman Başlayacak?

Erdoğan tarafında yapılan açıklamada yeni dönem için normal eğitim ve öğretim takviminin şu şekilde olacağı açıklandı. 2020 ve 2021 eğitim ve öğretim yıllarına 7 Eylül 2020, pazartesi günü başlanacak olup 18 Haziran 2021 Cuma günü ise sona erecek. 2020 2021 Yarı yıl tatili 18 Ocak 2020-29 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacak.

Editör: TE Bilisim