İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarına göre Polis Akademisi Başkanlığı ilanlar yayımlamakta ve yeni polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar EGM'nin ve İçişleri Bakanlığının onayı ile yayımlanmaktadır.

Buna göre 2018 yılında kaç bin polis alımı yapılacağı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. İşin Olsa ekibi olarak bir bölümüne ulaştığımız verilerden sizlere bilgi vereceğiz. Aklınızda bulunan 2018'de kaç polis alınacak, 2018 polis alımı, 2018 PÖH alımı gibi soruların yanıtlarını da bu haberden bulabilirsiniz.

KAÇ POLİS ALINACAK?

20. dönem POMEM mezuniyet töreninde konuşma yapan Polis Akademisi Başkanı 50 bine yakın öğrencinin şu ana kadar mezun olduğunu belirtmişti ancak daha sonra yapılan resmi açıklama da toplam mezun sayısının 56 500 olduğu bu sayının 2018 yılında 85 bine tamamlanacağı belirtilmişti.

Yani 2018 yılında 29 bin yeni polis öğrencisi mezun olacak. 21. dönemde toplam 13 bin polis öğrencisi alınmıştı bunu da sayıdan çıkarttığımızda 2018 yılında ortalama 16 bin civarı polis alımının yapılması bekleniyor. Tabi bu rakam 20 bine kadarda yükseltilebilecek olup EGM'den resmi olarak polis alımlarına yönelik bir sayı verisi paylaşılmadı. Fakat Polis Akademisi Başkanının açıklamaları ve POMEM verilerine bakıldığında İşin Olsa ekibi olarak 16 bin - 20 bin arasında bir polis alımının yapılabileceği bekleniyor. 2018 yılında da PÖH için alımların yapılması ve en az 6 - 10 bin kişilik kadronun ayrılacağı ön görülmektedir.

POLİS ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TAKİP EDİN
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER / ANKARA