Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci adaylarında gözler yapmış oldukları tercihlere çevrilmişti. Bir yandan nerede kalacaklarını düşünen öğrenciler bir diğer tarafta ise KYK burs ve yurt kayı tarihlerinin açıklanmasını dört gözle bekleyen öğrenciler… Bu sene KYK kayıtları ne zaman olacağını sizler için araştırarak, haber detayımızda sizler için sunduk.

YKS sonuçlarının gelmesiyle birlikte binlerce öğrenci sınav sonuçlarını öğrendi ve tercihlerini yaptı. Tercihlerini aşağı yukarı tahmin eden öğrenciler nerede kalacakları konusunda bilgi edinmeye ve özellik de Yurt konusunda araştırma yapmaya başladılar.

KYK BURS ve YURT KAYITLARI BAŞLAMA TARİHİ

Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurtlarında kalacak öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada öğrencilerin barınma, yemek, internet ve spor gibi etkinlikler olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederek bu belirttiğimiz seçenekler çerçevesinde 670 bin kapasiteye ulaştıklarını ve 200 bin yatak kapasiteli projelerin de öğrenciler için devam ettiğinin altını çizdi. Yeni dönem içerisinde kalacak yerler için çoğu yurdumuzu üniversite kampüslerinin içerisine inşa etmeye çalışıyoruz. Bu öğrencilerimizin daha çok okula bağlı kalmalarını sağlamaktadır. 3 Eylül’de üniversite kayıtları başlayarak, aynı gün bizde yurt müracaatlarını başlanacağını belirtti.