Türkiye 24 Haziran günü seçime gidiyor ve iki seçim birden yapılacak. Buna göre seçmenler hem Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak hemde Milletvekili seçimi için istediği partiye ya da ittifaka oy verecektir. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde anketler düzenlemeye devam ediyor.

Siyasi partiler ve liderleri Türkiye'nin dört bir yanında seçim için çalışmalarını ve konuşmalarını başlattı. Peki 24 Haziran 2018 seçim sonuçları anketinde son durum nedir? Seçim anketine bakıldığında hangi parti önde gidiyor, hangi partilerde yükselme var? Tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçim için düzenlenen seçim sonuçları anketin bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisinin yüzde 40 ile 44, Cumhuriyet Halk Partisinin yüzde 20 - 23, İYİ Partinin yüzde 20 - 24, Milliyetçi Harekat Partisi ve Halkların Demokrasi Partisinin ise ortalama aynı oranlarda yüzde 6 - 8 aralığında oy alması beklenmektedir. Peki son durum nedir?

OY ORANLARINDAKİ DEĞİŞİM NEDİR?

Adalet ve Kalkınma Partisinin oy oranlarında her hangi bir düşmenin olmadığı belirtilmekte olup Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerinin bir bölümü ittifak kurmaya karşı olduğu için çekimser yanıtlar vermektedir. Öte yandan İYİ Partinin son günlerde oy konusunda yeni bir çıkış yaptığı görülmekte olup MHP ile HDP'ninde oyları sabit bir şekil de ilerliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI BURADA

Editör: TE Bilisim