Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay kamuoyuna duyuru yapması ile Türkiye'nin erken seçime gideceği öğrenilmişti. Buna göre Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olup 18 yaşını dolduran her birey bu seçimde oy kullanabilecektir. İşin Olsa ekibi olarak seçim haberlerini yakından takip etmekteyiz ve sizlere seçim anketleri sonuçlarını duyurmaya devam ediyoruz.

Buna göre İşin Olsa ekibi olarak 24 Haziran seçim anketini hem kendimiz yapıyoruz hemde anketleri paylaşan kurumların istatistiklerini sizlere sitemiz üzerinden paylaşıyoruz. Peki 24 Haziran 2018 seçim anketleri sonuçları nedir, hangi parti yüzde kaç oy alıyor? Tüm detayları sizlere açıklıyoruz.

SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçim anketlerine bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin yüzde 38, Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin yüzde 19 - 20, İYİ Partinin yüzde 16 - 17, Milliyetçi Hareket Partisi MHP'nin yüzde 5 ve Halkların Demokrasi Partisi HDP'nin yüzde 8 civarı oy aldığı görülmektedir. Bu partilere verilecek oylar haricinde yüzde 13'lük kararsızların da oyu bulunmaktadır. Buna göre kararsızlar hangi partiye oy vereceğini net olarak belirtmediğinden dolayı kararsızların oyu dağıtılmadan ki hali bu şekildedir. Yüzde 13'lük kararsızların oy dağılımı 24 Haziran seçim sonuçlarını önemli derecede etkileyecektir. Önümüzdeki günlerde yeni anketleri sizlerle paylaşacağız.

Editör: TE Bilisim