Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidecek. Bilindiği üzere seçimin erken tarihe alınması fikrini Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söylemişti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile seçimlerin 24 Haziran'a alındığı belirtildi.

Buna göre tüm partiler erken seçim için hazırlığa başladı ve Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalara hız verildi. Seçime iki aydan bir süre kaldı peki son seçim anketinde durumlar nedir? Hangi parti yüzde kaç oy alıyor? İşin Olsa ekibi olarak 24 Haziran seçim anketini sizlerle paylaşıyoruz.

PARTİLERİN OY DAĞILIMLARI 2018 SEÇİM ANKETİ

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde kendi sitemiz aracılığı ile seçim ankete devam etmekteyiz. Yine tüm seçim anketlerini takip etmekteyiz. Peki 24 Haziran seçim anketinde son durum nedir? Buna göre son seçim sonuçlarına bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisinin yüzde 42 - 45 aralığında oy aldığı, Cumhuriyet Halk Partisinin yüzde 20 - 22, İYİ Partinin yüzde 17 - 18 ve Milliyetçi Hareket Partisi ile Halkların Demokrasi Partisinin ise yüzde 7 - 9 aralığında yani baraj altında kaldığı görülmektedir.

Bu oy oranları yeni yapılan anketler ile belirlenmiştir yine İşin Olsa ekibi olarak bizim yaptığımız anketlerde de benzer bir durum söz konusudur. Tabi parti liderlerinin yapacağı konuşmalar ile bu oy oranlarında değişiklikler meydana gelebilecek olup www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere erken seçim sonuçları anketini sizlere paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim