Yüzbinlerce aday Jandarma Özel Harekat JÖH, Polis Özel Harekat PÖH alımları için ilanların yayımlanmasını beklemekte.

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda katılmış olduğu bir toplantıda personel eksikliğinin giderilmesi için çok sayıda pöh ve jöh alımlarının yapılacağını belirtmişti. Yapılan açıklamaların ardından ilanların açıklanmasını bekleyen adaylar müjdeli haberin verilmesini ve alımların yapılmasını beklemekteler.

2018 JÖH ALIMLARI;

Bilindiği gibi JÖH alımları için yaş şartında 27 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabiliyor. Bununla birlikte lise mezunu olmak, silahla görev yapmaya engeli bulunmamak, sağlık şartlarının görevini sürdürmeye engel olmaması gibi başvuru şartlarıda yer almakta. Adaylar askerliğinin bitimine 6 ay kala başvuru yapmalarının ardından JÖH eğitimlerinin tamamlanmaları ile bu meslekte görev alabildikleri gibi jandarma Genel Komutanlığının açıkladığı personel alım ilanlarına yapılan başvuruların ve kabul edilmelerinin ardından yapılacak eğitimlere katılarak da JÖH personeli olunabilmekte.

PÖH ALIM İLANI BEKLENİYOR!

Adayların yoğun ilgi gösterdiği diğer alımlardan olan Polis Özel Harekât alımlarında ise İçişleri Bakanlığının alım ilanını açıklanması beklenmekte. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığından gelecek olan ilanların ardından 10 bin civarında Alımlarda kadın pöh alımı da beklenmekte.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim