2018 işsizlik maaşı almak isteyen adayların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Herhangi bir işte çalışıyor iken işten çıkarılan işçiye ödenen işsizlik maaşı ödemeleri Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılmakta. İşsiz kalan çalışanların merak ettiği bu ödemeleri işin olsa ekibi olarak gündeme getirmekteyiz. Çalışanların hiç beklemediği anda işsiz kalmaları sonrasında başvuracağı işsizlik maaşının ne kadar olduğunu aktarmak gerekirse;

2018 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Her yılın ocak ayında yeniden güncellenen işsizlik maaşı hesaplanırken on dört ayın brüt maaş tutarına göre hesaplanır. İşsizlik maaşında en yüksek ödenen maaş ile en düşük ödenen tutar ise 811-1623 Tl aralığında olmaktadır. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular İŞKUR'a yapılmaktadır. İşten çıkarılan işçinin bu sürenin başlangıcından 30 gün içinde Türkiye İş Kurumu Müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Arıca internet üzerinden başvurular da kabul ediliyor. Bunun için Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi başvuru adresi olarak kabul edilmektedir. 

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI;

İşsizlik maaşı başvuru şartlarından en başta çalışanın kendi isteği ile bir işten çıkmamış olmaları, yani kendi isteğinin dışında yaşanan bir sebepten dolayı işsiz kalması ile bu şartı taşıyabilmektedirler. Çalışanın iş yeri iflas etmesi nedeniyle işsiz kalması durumunda da işsizlik maaşı alabilmektedir. Çalışmakta iken ödenen prim ödemelerinin 120 gün olması 3 yıl içinde ise 600 gün işsizlik sigortası priminin ödenmiş olması gerekiyor. 

Editör: TE Bilisim