Başbakan Binali YILDIRIM bedelli askerlik için yeni bir açıklama daha.. Geçtiğimiz gün katıldığı bir programda bedelli askerlik konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Başbakan YILDIRIM, bugün yeni bir açıklama daha yaptı. 

24 Haziran seçimlerinin tamamlanmasının ardından AK Partinin seçim sonrası ilk gündeme alacağı konuların başında bulunan 2018 bedelli askerlik düzenlemesi için kamuoyunda konuşulan yaş ve ücret adaylar için önemli yer edinmekte. Diğer yandan Meclis'in gündemine ne zaman geleceği de merak konusu, Başbakan Binali Yıldırım Meclis günemine ne zaman geleceğini açıkladı.

1 EKİMDE GÜNDEME GELEBİLİR!

Başbakan YILDIRIM bedelli askerlik ile ilgili henüz karar verilmediğini buna karşın yaptığı açıklamada "bir güzellik düşünüyoruz. dedi. Yapılan açıklamada "O konuyla ilgili verilmiş bir karar yok. Benim düşüncem çok daha radikal, bunun geçici bir düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyorum. O konuda bir çalışma yapılıyor. Çalışmalar yapılacak ve bir rapor ortaya çıkacak. O rapora göre biz de hareket edeceğiz. Zaten bizim profesyonel askerliğe geçiş başladı. Terörle mücadeledeki operasyonlara silah altına alınan askerler götürülmüyor. Buradaki esas olan yığılmanın gelecek yıllara artarak devam etmemesini sağlayacak bir çalışma. Sıradan bir bedelli çıkartmak derdimize derman olmayacak. Askere alınmama işi onların kabahati değil. Bizim buna çözüm üretmek gibi bir sorumluluğumuz var. meclis açıldığında bu konu ele alınacak. Meclis tatilinden sonraki dönemde ele alınacak konulardan bir tanesi” dedi.

İŞİN OLSA