Bildiğiniz üzere 2017 yılında 5 Bakanlık (Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından atama sözleri verilmişti. Ancak 2018 yılının ortalarına doğru gelmeye başladığımız halde bu sözler hala yerine getirilmedi. Adaylar bu duruma oldukça tepki gösteriyorlar çünkü 2016 KPSS puanları yanacak.

Seçim Öncesi Atama Olmalı!

Türkiye 24 Haziran 2018 ‘de erken seçime giderken hükümetin ve bakanlıkların da atamaları hızlandırması beklentiler arasında. Üstelik 2017 de verilen sözlerin adayların KPSS puanları yanmadan seçim öncesinde tutulması herkesi memnun edecek bir çözüm olabilir.

Sözlerin Tutulması İçin Kampanya Başlatıldı!

Memur adayı olan milyonlarca kişi dört gözle Bakanların bizzat söz verdiği atama haberlerini bekliyor.
Adaylar bu sözlerin yerine getirilmesi için kampanya başlattılar ve taleplerini belirttiler.

İşte bakanların bizzat verdikleri sözler, talepler ve beklentiler…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: “1280 kişilik alım yapılacaktır.” Şeklinde söz vermesine rağmen 2017 Nisan ayında 640 kişilik atama yapmış, 200 ‘e yakın kişi ise kadroları atandıkları halde boş bırakmıştır. Verilen sözü ertelemek için istifa edenlerin yerine tekrar alıma gidilmiş ancak Maliye Bakanı onay vermediği gerekçesi ile 640 kişilik alım hala beklemededir.

Adaylar kalan 640 kişilik alımın seçim öncesi yapılmasını ısrarla talep ederken, binlerce personel alımı onaylayan Maliye Bakanı 640 kişilik alım için bu kadar beklememelidir.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 1 yıl önce verdiği sözde “Bakanlığımız ile Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarındaki personelimiz için kurum içi uzmanlık sınavı açıyoruz. Bunun için gereken kanun tasarı taslağını Başbakanlığa gönderdik” demesine rağmen bu konuda hala bir ilerleme kaydedilemedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba memur alımları ve atamalar için “Talebimizi Maliye Bakanlığına gönderdik, şikayetlerinizi Maliye Bakanlığına bildirin” demesine rağmen beklenti içerisinde olan adayların Maliye Bakanlığı’na kendi çabaları ile bu durumu sorduklarında böyle bir talebin kendilerine ulaşmadığı yönünce yanıt aldıklarını dile getiriyorlar.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından Ocak ayında yaptığı bir paylaşımda “BESYO mezunlarımızın atama talepleriyle ilgili gerekli çalışmamızı tamamladık. 2018 yılı içerisinde 3 bin BESYO mezunu kardeşimizin atamasını gerçekleştireceğiz. Detayları en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. Türk sporuna ve gençlerimize hayırlı olsun” şeklinde duyuru yaptı. Ancak açıklama üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ve hiçbir gelişme yaşanmadı.

Adaylar Bakan Osman Aşkın Bak’ın sözlerindeki “en kısa sürede sizlerle paylaşacağız” açıklamasındaki en kısa süre sözüne ve geçen zaman arasındaki çelişkiye dikkat çekiyorlar.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise bir TV kanalında verdiği demeçte “Sözleşmeli öğretmen adaylarının güvenlik soruşturması sonrasında puanlarına göre atanacak” şeklinde sözünü unutmayan ve beklentiyi devam ettiren adaylar Bakan İsmet Yılmaz’ın bu sözünün sadece sözlü talimat olarak kaldığını, hiçbir şekilde resmiyete dökülüp üzerinde ciddi çalışmalar yapılmadığını belirtiyorlar.

Adayların bakanlarımızdan istekleri sözlerine yerini getirerek bu atamaları gerçekleştirmeleridir.
İşinOlsa.com ekibi olarak seçim öncesi bu sözlerin yerine getirilmesinin iki taraf içinde uzlaşı model olacağını düşünüyoruz.

Adayların başlattığı kampanyaya katılmak ve imzalamak isteyenler için ilgili link:
https://www.change.org/p/binali-yildirim-tbmm-gov-tr-sözünü-tut-oyu-al-sözünü-unutan-bakanlar-ulaştirma-maliye-gthb-gençlikspor-milli-eğitim

Editör: TE Bilisim