Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar kurum atamalarına yerleşmeye çalıştığı gibi merkezi yerleştirme atamaları ile de kamuda memur olmaya çalışmaktadır. Memur olmak isteyen adayların KPSS'den olabildiğince yüksek puan alması gerekmekte ve alanında da iyi bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bilindiği gibi geçtiğimiz sene yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına toplam 6 milyon aday girdi. Milyonlarca adayın girdiği sınav ile 2016/2 merkezi yerleştirme atamalarına oldukça az alım yapıldı. Şimdi adaylar gözlerini 2017/1 yani 2017 yılının ilk merkezi yerleştirme atamalarına çevirdi. Peki bu atamanın tarihi belli oldu mu?

Tarih Belli Oldu

Milyonlarca adayın atama umudu ile beklediği 2017/1 merkezi yerleştirme memur atamasının tarihi belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru ile 2017 yılının ilk merkezi memur atamasının ne zaman yapılacağı öğrenilmiş oldu.

Yapılan duyuruya göre Devlet Personel Başkanlığı kamu kurumlarında alım yapacakları kadrolara ilişkin detayları 13 Mart 2017 ile 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında alacak. Bu kadroların tamamı toplanacak ve kılavuz halinde 1 Haziran 2017'de ÖSYM'ye gönderilecek. Nitelik kodları, başvuru şartları ve detayların ayarlanması ile ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile adaylar 2017/1 merkezi yerleştirme atamalarını 21 Haziran 2017 ile 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapacak. Tercihlerin alınması ile birkaç hafta içerisinde de 2017/1 merkezi atamaların sonuçlarının açıklanması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim