Bilindiği üzere her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yılda iki kere olmak üzere merkezi yerleştirme ataması gerçekleştirilmektedir. Atama yapacak olan kurumlar kadrolarını Devlet Personel Başkanlığına göndermekte ve DPB'de kadroları ÖSYM'ye göndermektedir.

ÖSYM'de toplanan kadrolara nitelik kodları verilmekte ve merkezi yerleştirme ataması için başvurular başlamaktadır. Bu senenin ilk merkezi yerleştirme ataması olan 2017/1 merkezi yerleştirme atamasının 23 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 3 Temmuz 2017 tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki kaç kişilik alım yapılacak belli mi?

5 BİN KADRO İLAN EDİLDİ

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile bütçeye göre 5 bin kişilik kadronun kurumlara göre sayısı duyurulmuştu. İlk sayılar Mart ayında ilan edilirken bu atamaya ilave olarak dün 4 bin kişiye yakın bir liste daha yayımlandı. 2017 yılı için 5 bin kişilik atama düşünülebiliyor ancak bu alımların tamamı 2017/1 merkezi yerleştirme atamasında olmayabilir.

İLK ATAMADA SAYI DÜŞÜK OLABİLİR

Geçtiğimiz sene 2016/3 atamasında 2 bin kişilik bir alım yapılmıştı. Bu senenin 2017/1 merkezi yerleştirme ataması olan senenin ilk memur atamasında da yine 2 - 3 bin kişi civarı bir atama yapılması bekleniyor. Henüz atama için resmi bir sayı verilmedi ancak 5 bin kişilik ilan edilen kadroların iki merkezi atamaya bölünerek yapılması planlanacaktır.

TÜM MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim