2017 yılına girilmesi ile birlikte kamuda istihdam etmek üzere ilk memur atamaları yapılmaya başlandı. Halen devam etmekte olan atamalar ve memur alım süreçlerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca düzenlenen 2017 yılının ilk memur ataması da yapılmış oldu. Peki 2017 yılının ilk memur ataması nasıl yapıldı? Kimler başvuru yaptı? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yapılan atamalarda şehit ve gazi aile yakınları Devlet Personel Başkanlığına yaptığı başvuru ile atama hakkı talebinde bulundu. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığına gelen başvuruları inceledi ve şehit ile gazi yakınlarının atanması için 130 farklı kuruma atama isteklerini gönderdi.

130 Kuruma Teklif Yapıldı

Şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdam etmesi ve memur olarak çalışmaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca her sene kamu kurum ve kuruluşlarına atama istekleri yönlendirilmektedir.

Devlet Personel Başkanlığına gelen bin 641 kişilik atama isteğinin gerçekleştirilmesi ve tüm adayların kamuda istihdam edebilmesi için 130 farklı kuruma atama isteği gönderildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı açıklama ile kurumlara yazılı bildirinin ulaşması üzerine atama işlemlerinin başlayacağını duyurdu. En kısa sürede 2017 yılının ilk atamalarının bitirilmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim