11 Temmuz 2017 tarihinde milyonlarca öğrenci ve velinin merak ile beklediği haber sonunda kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Lisans Yerleştirme Sınavı ve üniversite yerleştirme puanları duyuruldu. Adaylar belirlenmiş olan puanlar ile tercihlerini yapacak.

11 Temmuz 2017 tarihinde akşam saatlerinde yapılan açıklama ile ÖSYM sonuçları kamuoyuna paylaştı. Kimi adaylar sınav puanlarından memnun iken kimi adaylar sınav puanlarından memnun olmadığı görüldü. Peki ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman yapılacak.

LYS SONUÇLARI

https://sonuc.osym.gov.tr

Yukarıad verilmiş olan linki takip edecek adaylar LYS, YGS ve üniversite yerleştirme puanlarını okul başarı puan ları dahilinde görebilir. Bu puanlar ile öğrenciler üniversitelere yerleşecektir. Peki LYS sonuçlarınında açıklanması ile 2017 yılı üniversite tercihleri ne zaman başlayacak.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi takvim ile yapılan açıklamaları incelendiğinde 2017 yılı üniversite yerleştirme tarihinin 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacağı ve başvuruların 26 Temmuz 2017 tarihi itibari ile de sona ereceği görülmektedir.

Buna göre ÖSYM üniversite tercihlerini yapma tarihinde değişikliğe gidebilir ancak ilk yapılan duyurulara göre üniversite hayali kuran öğrencilerin tercihlerini önümüzdeki hafta itibari ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile yapabilecektir. ÖSYM'den üniversite tercihlerini yapma hakkında ve tarih duyurusunda değişiklik olması duyurusu yapıldığında İşin Olsa aracılığı ile bilgi verilecektir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim