2017 KYK yurt başvuruları için tarih belli oldu mu? KYK burs başvurusu için neler yapılmalı? 2017 KYK yurt başvuruları için ilanımızı takip ediniz.

KYK resmi internet sayfası üzerinden KYK yurt ve burs başvuruları için önemli bir açıklama yaptı. KYK tarafından yapılan açıklamada, KYK 2017 yurt başvurularının bu sene 14 Ağustos tarihinde başlayacağı bilgisi verildi. KYK tarafından açıklanan bu duyurudan sonra KYK burs başvurularının önümüzdeki hafta içerisinde başlaması bekleniyor.

14-20 Ağustos tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara e-devlet üzerinden başvuruları gerçekleşeceğini duyurdu.

14 20 Ağustos tarihleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir Yükseköğretim programına kayıt yaptıracak olan 1.sınıf öğrencileri, herhangi bir Yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ve KKTC ‘de Eğitimi alan öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos 2017 de başlayacak dendi.

Barınmak için üniversiteli öğrencilerin ilk öncelikli tercihi olacak olan KYK yurtlarına başvurular ise 20 Ağustos gece yarısına kadar resmi e-devlet sitesi üzerinden yapılacaktır. Başvurular esnasında herhangi bir ücret ödemesi alınmayacak. Başvurular ile ilgili geniş bilgi için "yurtkur.gsb.gov.tr"  Adresine Giriş yaparak başvuru kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim