Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2016/2 KPSS merkezi atamaları tercih sonuçlarının açıkladığını duyurdu. Resmi internet sitesi aracılığı ile ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adaylara ayrılmış olan tüm kadroların kaç puan ile atama yaptığını da kamuoyuna yayımladı. Tüm mezunlar için en çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi şüphesiz ki zabıta memuru kadrolarıdır. Peki zabıta memuru kadroları kaç puan ile atama yaptı?

Zabıta Memuru Atama Puanı

Devlet Personel Başkanlığının yayımlamış olduğu verilere bakıldığında ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adaylar için zabıta memuru pozisyonuna özel kadro ayrıldığı görülmektedir. Peki ÖSYM'nin yayımladığı sayısal veriler incelendiğinde zabıta memuru kaç puan ile atama gerçekleştirdi.

Lisans mezunu adaylar için zabıta memuru kadrosu atamaya 86 puandan başladı.
Önlisans mezunları için zabıta memuru kadrosu atamaya 78 puandan başladı.
Ortaöğretim mezunlarına ayrılan zabıta memuru kadroları ise 95 puandan atama yapmaya başladı.

Yukarıda zabıta memuru adayların kaç puan ile atama yapmaya başladığı belirtilmiştir. Bu puanlar en düşük puanlardır. Yani zabıta memuru kadroları mezuniyetlere göre; 86, 78 ve 95 puandan başlamış olup bu puanlar giderek yükselmektedir. Geçtiğimiz senelere göre özellikle ortaöğretim kadrosunda ki pek çok kadronun daha yüksek puan ile alım yaptığı görüldü. Önlisans mezunlarına ayrılan bazı zabıta kadroları ise oldukça iyi puan ile atama yaptı.
Editör: TE Bilisim